Gam-Jensen.dk: Discus i Danmark
 symphysodon discus - en side om akvariets konge og mest sagnomspundne fisk

Besøg Tropefisk - alt til den kræsne akvarist...

 ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
 genveje: Test af varmelegemer | Artikler | Vejledninger | Debatfora | Køb & salg | NYHEDSBREV
 Forsiden
- Om mig | Akvarier
- Kontaktinformation
- Gode links | Søg

 Forbrugertests
- Varmelegemer

 Artikler
- Indkøb
- Dyre discus
- Prydakvariet
- Trives dine discus
- Opdræt (1) | (2)
- Sygdom
- Centralfilter (1) | (2)
- Biologisk filtrering

- Optimal pH-værdi
- Fisk eller ferie?
- Når du flytter

 Vejledninger
- Gode råd
- Factsheet
- Foder og fodring
- Opskrifter
- Filtrering
- Vandværdier
- Mild varmekur
- Hård varmekur
- Saltkur

- Medicinering
- Journal
- Billig pH-sænker
- Leksikon (Q&A)

 Discus-galleri
- Databasen
- Still-billeder
- Videoklip


 Spørg bare løs
- Debatten
- Discusklubbens debat


 Min salgsliste
- Ønskelisten
NY
- Køb, salg og bytte


Mine akvarier
senest opdateret 04-06-2009

En kort fortælling
Flere har gennem tiden spurgt mig, hvad jeg selv har af akvarier og derfor har jeg besluttet at lave denne side, der fortæller lidt om omgivelser, akvarierne og deres indhold. Den vil senere blive suppleret med billeder.

Mit "nye" akvarieeventyr startede da vi i september 2002 købte hus. Huset, som er fra 1915 indeholdt et 45 m2 stort rum, der tidligere var byens lokale bibliotek. Biblioteket var lidt adskilt fra (om end sammenhængende med) resten af huset og var derfor perfekt til formålet.
Billede for førstedagen efter indflytningen (centralfilteret er siden udskiftet med en større model)...
Gulvet i biblioteket var imidlertid trægulv - og ikke nok med det, det var råddent trægulv. Derfor var der ikke andet at gøre, end at fjerne både trægulv og underliggende fundament og få støbt et nyt, jernarmeret betongulv. Som sagt, så gjort (med megen hjælp udefra).

Det gamle bibliotek er nu godt udnyttet med akvariereoler, fuglebur og klatretræ til Poppe og en hyggelig "sofagruppe" i midten af rummet. Alt i alt syntes jeg selv, det er et ret hyggeligt rum, hvor der også er blevet plads til en computer. Når jeg engang får det til at virke, vil jeg sætte mit Axis webcam op, så der kan transmitteres live billeder derfra.

Når pladsen nu er der...
Mine daværende omkring 12 akvarier blev flyttet ind i rummet, men de fyldte jo ikke så meget, så bestanden er efterhånden blevet udvidet. Jeg har nu i alt 25 akvarier i størrelsen fra 45 liter til 325 liter - eller i alt knap 3.500 liter vand. Fire af mine akvarier (200 liters) kører endvidere med centralfilter, hvilket jeg er meget glad for og har rigtig gode erfaringer med. Jeg har endvidere en reol med 6x100 liters akvarier, som jeg er ved at gøre klar til at køre på centralfilter.

Jeg går med en vild plan om at bygge et rigtig stort regnskovsakvarium til discus (inspireret af blandt andet Bernd Mohr fra Tyskland), men tiden vil vise, om pengene engang bliver bevilget af "bestyrelsesformanden", der er mor til vores dejlige datter.

Men jeg gør også i andre fisk end discus. Jeg er generelt meget fascineret af cichliders yngelpleje og har en del dværgcichlider, ligesom jeg holder mange "komplementærfisk" til discus som f.eks. rød neon, øksefisk etc. Endvidere er jeg så småt ved at opbygge en fascination for maller, som jeg yngler lidt med (tak, Henrik).

Det var fortællingen for denne gang. Den vil blive opdateret efterhånden som der sker noget tilstrækkeligt revolutionerende til, at det er værdigt til at komme med, så kig ind en gang i mellem. Og husk, at du kan fortælle din egen historie her.